ONTWIKKELING EN INNOVATIE

      PROJECT       MANAGEMENT

DE WERKPLAATS

CARE

CARE staat voor Circular Approach for Recovering Extracts. Binnen het CARE-programma winnen we waardevolle stoffen terug uit biomassastromen die nu bestempeld zijn als afval. De eerste set-up wordt momenteel doorontwikkeld in samenwerking met ARN B.V..  Wilt u weten wat er mogelijk is met uw reststromen?

Tuinen van de stad

De stad kent vele grauwe pleinen, verlaten veldjes en overwoekerde binnenplaatsen die niet of nauwelijks gebruikt worden. De stad kent ook vele bewoners die graag buiten zijn, nieuwe contacten willen leggen, en met hun groene vingers op twee hoog niet in een tuin aan de slag kunnen. Met het Tuinen van de stad-project, wil Spaak deze plekken in de stad een nieuwe functie geven. Met bewoners uit de buurt, lokale ondernemers en het stadsdeel kunnen deze plekken worden omgebouwd tot sociale ontmoetingsplekken en groene stads oases, plekken om te spelen en om te tuinieren en waar ook insecten een nieuw thuis krijgen. Weten hoe dat eruit ziet? Bekijk dan hier de Wackerstuin

IDEA to dye for

De fashionindustrie wordt vaak geassocieerd met milieuvervuiling en slechte leefomstandigheden voor werknemers. Voor de H&M Global Change Award ontwikkelde Spaak een “IDEA, to dye for”. IDEA staat voor Integrated Digestion and Extraction Application en biedt een industrieel ecologische en sociale oplossing voor het verfprocess in textielindustrie. Helaas werd ons idee niet genomineerd. Interesse om dit idee samen verder te ontwikkelen? Neem dan contact met ons op!