CARE

Opzoek naar hoogwaardige toepassingen voor aanwezige reststromen. Voor afval-energiebedrijf ARN heeft Spaak CARE ontwikkelt, een Circular Approach for Recovering Extracts.

Silver surfers

Oude laptops een nieuw leven en ouderen leren omgaan met computers; dat is waar Silver Survers omdraait!

Kansen in de biobased economy

Spaak onderzocht in samenwerking met de Biotechnology Expert Group welke uitdagingen, kansen en risico’s er liggen voor verschillende stakeholders in de gewasveredeling. 

Pactics

Spaak heeft voor Pactics een Life Cycle Assessments (LCA) uitgevoerd en laten zien wat voor hen de ‘groenste’ optie was voor de materialen van hun producten.

De Wackerstuin

Spaak initieerde, faciliteerde en managede het Wackerstuin project. In samenwerking met gemeente Amsterdam, een kunstacademie en de bewoners van de Helmersbuurt is er een groene stadsoase gecreëerd.

Circulaire economie in de logistiek

Tijdens het symposium Verduurzaming in de logistiek op de HvA gaf Spaak een spoedcursus circulaire economie aan studenten. 

Entrepreneurship day

E-day is een open dag op de HvA, voor studenten die een eigen bedrijf willen opzetten.  Hiervoor verzorgde Spaak  een presentatie over het implementeren van circulaire principes in een business model.

Holistic Hospital

Opzoek naar een oplossing voor ‘Wicked problems’ bedacht Spaak ‘The Holistic Hospital’, een on-site zuiveringsinstallatie voor afval(water).