Eigenhaard, Woonzorg en Spaak Circular Solutions boeken succes met SaVe-project voor duurzame bouwsector
We zijn verheugd om onze betrokkenheid bij het SaVe (Samen Verduurzamen) project met Eigenhaard en Woonzorg te delen, gericht op het sluiten van de materiaalstroom van bouwafval en het creëren van een circulaire economie in de bouwsector. Dit project is gericht op het maximaliseren van de levensduur van bouwmaterialen, specifiek gericht op isolatiemateriaal en het minimaliseren van afval door het gebruik van duurzame en herbruikbare materialen. Spaak heeft voor dit project met Eigenhaard en Woonzorg de eerste prijs gewonnen met de prijsvraag ‘Op weg naar een circulaire stad’, uitgeschreven door de Gemeente Amsterdam, onder leiding van Thieme Hennis. De prijsvraag is uitgezet om woningcorporaties te stimuleren te verduurzamen.
Als toonaangevend bedrijf op het gebied van circulair bouwen en duurzaamheid, gaat Spaak haar expertise leveren die nodig is om het SaVe-concept te ontwikkelen en te implementeren. Het project wordt uitgevoerd in samenwerking met Avans hogeschool en de Hogeschool van Amsterdam, waarbij studenten en onderzoekers betrokken zijn bij het onderzoek naar de haalbaarheid en effectiviteit van de SaVe-aanpak.
We zijn ervan overtuigd dat het SaVe-project een grote impact zal hebben op de bouwsector en de circulaire economie in het algemeen. Het SaVe-concept biedt een duurzame en kosteneffectieve manier om de materiaalstroom van bouwafval te verminderen en waardevolle grondstoffen te behouden. Bovendien zal de SaVe-aanpak leiden tot een vermindering van de CO2-uitstoot en een verhoging van het bewustzijn van duurzaam bouwen en de circulaire economie bij zowel de betrokken organisaties als bij de gemeenschap.
Spaak blijft zich inzetten voor de ontwikkeling van duurzame oplossingen voor de bouwsector en we zijn dan ook trots op onze bijdrage aan dit innovatieve project. We blijven samenwerken met partners zoals Eigenhaard en Woonzorg om de circulaire economie in de bouwsector verder te bevorderen en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.
Het gehele jury rapport is hier te lezen: Juryrapport: Op weg naar een circulaire stad – Renovatie en transformatie van corporatiebezit (ivvd.nl)