CaffeInk en Spaak Circular Solutions ontvangen Noord-Holland MIT-samenwerkingssubsidie voor CARE-Coffee project

In een gezamenlijke inspanning om de circulaire economie te bevorderen, hebben CaffeInk en Spaak Circular Solutions de Noord-Holland MIT-samenwerkingssubsidie ontvangen voor hun gezamenlijke project genaamd CARE-Coffee. Het project richt zich op het valoriseren van koffiedik door middel van bioraffinage, waarbij waardevolle componenten uit koffiedik worden gehaald om nieuwe producten te creëren.

We zijn verheugd om samen met CaffeInk, een innovatieve start-up die zich richt op het verduurzamen van de koffie-industrie, een nieuw project te starten. In combinatie met de expertise van Spaak op het gebied van circulaire oplossingen voor afvalstoffen, bundelen we de krachten in dit onderzoekstraject. Met de steun van de Noord-Holland MIT-samenwerkingssubsidie zullen we gezamenlijk onderzoek doen naar het ontwikkelen van nieuwe methoden om koffiedik te verwerken en te valoriseren, met als doel een circulaire economie te bevorderen.

Koffiedik is een veelvoorkomende afvalstroom in onze maatschappij en wordt vaak als afval behandeld. Met het CARE-Coffee project willen CaffeInk en Spaak deze waardevolle grondstof omzetten in hoogwaardige producten. Door middel van bioraffinage willen we waardevolle componenten uit het koffiedik halen, zoals antioxidanten, oliën en vezels, die kunnen worden gebruikt in diverse toepassingen, zoals voedsel, cosmetica en farmaceutische producten.

De Noord-Holland MIT-samenwerkingssubsidie stelt CaffeInk en Spaak Circular Solutions in staat om gezamenlijk onderzoek te doen en innovatieve technologieën te ontwikkelen om koffiedik op een duurzame en circulaire manier te verwerken. Het project heeft als doel om nieuwe waardeketens te creëren, waarbij koffiedik wordt omgezet in hoogwaardige producten, wat bijdraagt aan een duurzamere en circulaire koffie-industrie.

Het CARE-Coffee project is een veelbelovende stap in de richting van een duurzamere toekomst, waarin afval wordt omgezet in waardevolle grondstoffen en de circulaire economie wordt bevorderd. CaffeInk en Spaak Circular Solutions kijken uit naar de samenwerking en de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor het valoriseren van koffiedik, met als doel een positieve impact te hebben op het milieu en de samenleving.

Wil jij ook aan de slag met koffiedik?