Duurzaamheid en afvalmanagement naar de praktijk brengen. Om tafel met Spaak, Seenons en CSU

Wat zijn de grootste trends binnen duurzaamheid en afvalmanagement? En hebben we met name met technische of sociale innovaties te maken? Dit en nog meer wordt besproken tijdens de CSU Innovatie Boost. Spaak CEO Martijn Savenije gaat samen met Joost Kamermans, CEO van Seenons en Diane van Dijk, commercieel directeur bij CSU in gesprek met Geerke Versteeg, CEO van Phi Fatory. Om vast een tipje van de sluier te lichten: “Veranderen, dat doe je samen met anderen”.

Drie take aways:

  1. Investeringen in lineaire verwerkingssystemen (o.a. afvalverbrandingsinstallaties) zorgen ervoor dat er minder snel in circulaire initiatieven wordt geïnvesteerd.
  2. Grote organisaties hebben behoefte aan circulaire oplossingen met voldoende schaal. Door al in een vroeg stadium samen te werken met kleine initiatieven en startups kunnen grote partijen ervoor zorgen dat deze grootschalige oplossingen sneller beschikbaar komen.
  3. Nieuwe wetgeving veroorzaakt komende jaren een enorme versnelling richting circulariteit. Het moment om in te stappen is nu.

 

Het volledige gesprek is hier terug te zien: Duurzaamheid en afvalmanagement naar de praktijk brengen

Wil jij ook praktisch aan de slag binnen de circulaire economie?