Eric de Laat nieuwe CEO van Digi Surfer

Spaak is verheugd over de samenwerking met Eric de Laat. Eric is sinds 1 november 2021 in dienst en is eind vorig jaar aangesteld als bestuurder van Digi Surfer – een Spaak venture. Met ingang van 1 januari is Eric de Laat als nieuwe CEO verantwoordelijk voor de verdere groei van Digi Surfer. Digi Surfer gaat een scale-up strategie voeren en daarvoor heeft voormalig directeur en founder, Livio Bod, het stokje overgedragen aan Eric de Laat. Livio blijft intensief bij Digi Surfer betrokken vanuit Spaak Ventures.

Over Eric de Laat

Eric heeft een bewezen trackrecord als scale up manager en brengt 15 jaar aan ervaring met zich mee. Als directeur heeft hij de traditionele cartografie producent Falkplan BV om weten te vormen naar een moderne uitgever van de welbekende Falk fiets-, wandel- en wegenkaarten. Vanuit deze positie heeft hij het fiets- en wandelplatform route.nl opgericht en dit bedrijf van startup naar volwassenheid gebracht en als marktleider in de Benelux gepositioneerd. De circulaire ICT-dienstverlening in combinatie met het bereiken van de sociale doelgroepen van Digi Surfer draagt er zorg voor dat Eric zijn impact nog meer kan laten gelden.

Doelstellingen 2022

De speerpunten voor dit jaar zijn de verdere uitbreiding van de diensten van Digi Surfer vanuit Amsterdam naar meerdere grote steden waar digitale inclusie hoog op de agenda staat. “Dit jaar starten we in Rotterdam en Utrecht en zullen we alle grote steden in Nederland het bewezen Digi Surfer model aanbieden. Ook de internationale uitbreiding krijgt vorm in 2022, zo bieden we, in samenwerking met het RVO, ook onze services aan in Marokko. Verder breiden we ons bereik binnen de seniorenmarkt uit, zowel binnen Nederland als België.” Door deze nieuwe activiteiten presenteert Digi Surfer zich steeds meer als ICT-diensten organisatie met een grote nadruk op digitale educatie.

Over Digi Surfer

De missie van Digi Surfer is het verminderen van e-waste én alle burgers meenemen in de digitale samenleving. Gesteund door haar moederorganisatie Spaak Circular Solutions, heeft Digi Surfer toonaangevende expertise op het gebied van e-waste en het circulair aanbieden en onderhouden van digitale hulpmiddelen zoals laptops. Daarnaast stimuleert Digi Surfer de digitale inclusie door het aanbieden van unieke, zelf ontworpen, taalloze digitale vaardigheden opleidingen (DIVA cursus). “Wij geven deze cursus zelf, via (taal)scholen of via zelfstudie (voor gevorderden)”. Het Digi Surfer concept past naadloos in het armoedepreventie beleid van (semi) overheden.

Meer weten over Digi Surfer? digisurfer.nl

.

Wil je meer weten over Spaak ventures?