Nieuwe CEO bij venture Caffe Inc.

Spaak deelt met trots het aantreden van Marie Claire Zernitz- van der Lande als nieuwe CEO van Caffe Inc. – een Spaak venture. Na vele mooie jaren en een berg aan werk verzet te hebben verlaat Josephine Nijstad Caffe Inc. en neemt Marie Claire het stokje over. Met haar ervaring in het opzetten van een start-up en haar scherpe commerciële inzicht kijken we uit naar de mooie dingen die Marie Claire de komende tijd gaat doen bij Caffe Inc.

We wensen iedereen nog een gelukkig 2023! Een mooi moment om even terug te kijken. 2022 was een fantastisch jaar voor Caffe Inc. In het begin van het jaar is Caffe Inc. de samenwerking aangegaan met het Amsterdams Klimaat en Energie Fonds (AKEF) en heeft daarmee €4 miljoen opgehaald voor de bouw van een demo-fabriek voor het circulair verwerken van koffiedik. Na hard werken is de fabriek feestelijk geopend in september. De eerste partnerschappen zijn gesloten en het is nu mogelijk om je handen te wassen met koffiezeep!

Onder leiding van Josephine Nijstad, mede-oprichter van Spaak en Caffe Inc., is Caffe Inc. gekomen tot waar ze nu staat. De volgende stap is te richten op de groei van de start-up om circulaire koffie producten verder te ontwikkelen. Met het intreden van het nieuwe jaar maakt Josephine Nijstad plaats voor Marie Claire Zernitz- van der Lande als CEO. Marie Claire heeft ervaring met het succesvol besturen en opschalen van (duurzame) start-ups en is de toegewezen persoon om Caffe Inc. haar doelen te behalen. Zij heeft ook verschillende commerciële en leiderschapsfuncties bekleed bij Unliver en NS Stations. Fun fact: Marie Claire’s favoriete koffie is een cappuccino.

Spaak en Caffe Inc. bedanken Josephine voor haar inzet sinds 2018. Zij zal  zich weer volledig richten op de groei van Spaak. Door onder andere te werken aan het opzetten van nieuwe circulaire start-ups. Spaak kijkt uit naar de samenwerking en de volgende stappen van Caffe Inc. komend jaar.

Geïntereseerd en wil je graag meer uitleg?