Opening Caffe Inc. demofabriek voor koffiedik bij Prodock Amsterdam

Op Nationale Koffiedag opent Caffe Inc., een Spaak venture, haar demofabriek voor de recycling van koffiedik. De opening van de demofabriek is een belangrijke mijlpaal voor Caffe Inc. en haar team. Het bedrijf heeft met veel passie gewerkt aan duurzame oplossingen voor de koffie-industrie en laat nu haar innovatieve technologie en processen aan het publiek zien.

De upcycled koffieproducten van Caffe Inc. worden gemaakt van koffiedik –want we drinken heel wat koffie met zijn allen en dus blijft er veel drab over. De missie van het bedrijf is om de milieu-impact van de koffie-industrie te verminderen en tegelijkertijd duurzame producten van hoge kwaliteit te maken.

“We zijn trots op ons team en onze partners voor het realiseren van deze grote mijlpaal”, aldus Evaluna Marquez, Chief Technical Officer van Caffe Inc. “Het is een spannende tijd waarin we onze technologie blijven ontwikkelen en verfijnen om een duurzame oplossing voor koffiedik te bieden. We kunnen echte impact alleen realiseren door samen te werken en we zijn daarom trots op onze Caffe Inc. community, bestaande uit allerlei organisaties in de gehele koffie(dik) keten”

Met de opening van de demofabriek is Caffe Inc. weer een stap dichterbij de lancering van geüpcyclede koffieolie, koffieblokken en koffiekleurstof aan potentiële afnemers en investeerders.

De koffieolie wordt gebruikt om huidverzorgingsproducten en zeep te maken. Alle aanwezigen kregen een heerlijk koffiezeepje mee naar huis, gemaakt door NatureBar met Caffe Inc. koffieolie. Deze innovatieve oplossing is milieuvriendelijk en biedt consumenten een duurzame toevoeging en alternatief voor traditionele huidverzorgings- en zeepproducten.

De koffieblokken zijn een ander product dat Caffe Inc. heeft ontwikkeld. Deze blokken zijn 100% circulaire bouwstenen om(3D-geprinte) producten, zoals meubels, van te maken. Een duurzame oplossing voor de productie-industrie.

Tot slot is de koffiekleurstof van Caffe Inc. een milieuvriendelijke kleurstof voor de textielindustrie. Tijdens de opening waren de coffee suit (een samenwerking met Bonne Suits) en een kimono gekleurd met koffiekleurstof te zien.

De opening van de demofabriek is een belangrijke mijlpaal voor Caffe Inc. en Spaak, en we zijn trots op het harde werk en de toewijding die nodig waren om het tot een succes te maken. We kijken uit naar de positieve impact die de geüpcyclede koffieproducten van Caffe Inc. zullen hebben op het milieu en de industrieën die ze bedienen.

Wil je meer weten over Caffe Inc. kijk dan op caffeinc.nl

Wil jij meer weten over onze ventures?