Spaak is kennispartner bij de international student challenge van Wageningen Universiteit & Research

In een wereld waar het milieu voor ongekende uitdagingen staat, is het belangrijker dan ooit om innovatieve oplossingen voor deze problemen te vinden. Een van de manieren om dit te bereiken is door jonge vernieuwers te koesteren en een platform te bieden om systematische oplossingen voor complexe mondiale problemen te bedenken en te ontwikkelen. Spaak is dan ook trotse partner van de ReThink Waste Challenge, georganiseerd door Wageningen University & Research – student challenges. Het platform biedt waardevolle begeleiding aan innovatieve oplossingen van jonge ondernemers om een positieve impact te maken binnen onze samenleving.

De ReThink Waste Challenge is een uniek wereldwijd initiatief van Wageningen University & Research (WUR), waar ruim 190 studenten van 72 universiteiten in 33 landen aan deelnemen. Dit jaar doen 27 teams van studenten van over de hele wereld mee aan de challenge. Hun uitdaging is om een circulair bedrijfsidee of prototype te ontwikkelen, voornamelijk uit biomassa-residuen, om de transitie naar een circulaire bio-economie te stimuleren.

De uitdaging vereist dat de studententeams innovatieve bedrijfsoplossingen creëren die kunnen variëren van het gebruik van circulaire grondstoffen tot het verbeteren van productieprocessen met behulp van geavanceerde technologieën – allemaal met als doel bij te dragen aan een afvalvrije toekomst. Enkele van de innovatieve ideeën die in de wedstrijd van dit jaar zijn gepresenteerd, zijn:

  • Upcycled voedingsproducten uit broodafval
  • Bio-oliën en functionele ingrediënten uit mycelium
  • Natuurlijke fermentatieproducten van appelafval
  • Voedselverspillingsbank met behulp van blockchain-innovatie
  • Biobased producten uit tuinbouwafval

 

Spaak is kennispartner en staat de studenten bij om hun business cases te verbeteren. Dit doen we samen met verschillende andere impact- en zakelijke partners zoals Arcadis, Ausnutria, Avri, CJ ChelJedang, Desah, Global Innovation center Europe Fujioil, IFF, Renewi, V.O. Octrooien & Merken en Witteveen+Bos.

Via deze challenge ontwikkelen jonge innovators hun ideeën en prototypes welke bijdragen aan een circulaire bio-economie. De ReThink Waste Challenge biedt deze jonge innovators een uitstekende kans om hun ideeën tot leven te brengen en een positieve impact op de samenleving te maken. Daarnaast dient dit platform als een plek om in contact te komen en te netwerken met jonge ondernemers en bedrijven.

We kijken ernaar uit om meer te horen over de innovatie en inspirerende pitches van deze getalenteerde innovators. Samen kunnen we werken aan een duurzamere toekomst en de overgang naar een circulaire bio-economie. Stay tuned! De grand finale is 21 juni.

Wil je meer weten?