Spaak verwelkomt Seenons als partner om de circulaire economie te versnellen

Spaak en Seenons tekenen partnerovereenkomst om circulaire economie te versnellen. Seenons helpt klanten via hun platform om afval te verminderen en hun duurzaamheidsdoelen te halen. Spaak gaat Seenons helpen bij het ontwikkelen van circulaire oplossingen voor de afvalvraagstukken van hun klanten. Spaak kijkt uit naar vele jaren circulair samenwerken.

Spaak verwelkomt Seenons als spaak in het wiel. Samen gaan we de uitdaging aan om zoveel mogelijk circulaire cases neer te zetten om de circulaire economie te versterken. Na eerdere mooie projecten samen te hebben uitgevoerd was het vandaag het moment om het partnerschap officieel te maken. In onze samenwerking gaan we samen nieuwe circulaire verwerkingsmogelijkheden voor afval- en reststromen verkennen én ontwikkelen. Op dit moment werken we samen aan het project om afval te verminderen en hoogwaardig te verwerken op de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Over Seenons

Het Seenons platform verbindt partijen in de afvalketen met elkaar: organisaties die afval scheiden, logistieke partijen die het afval vervoeren en verwerkers die het afval omzetten in waardevolle grondstoffen. Zo wordt de hoeveelheid afval die we verspillen verminderd en de circulaire economie gestimuleerd.

Seenons matcht afval (ook wel reststromen genoemd) met de juiste verwerker. De verwerker maakt er een nieuw product van of verwerkt het tot groene stroom of biogas. Hierdoor krijgt het afval een nieuw leven. Zo wordt koffiedrab bijvoorbeeld verwerkt tot zeep of dient het als grondstof voor oesterzwammen.

Als er geen ‘match’ is, zorgt hun technologie er voor dat het afval op een efficiënte en duurzame manier wordt afgevoerd. Om het afval bij de verwerker te brengen wordt gebruik gemaakt van het bestaande transportnetwerk voor maximale efficiëntie, minder verkeer en vermindering van CO2-uitstoot. Dit kan een elektrische bakfiets zijn, een vrachtwagen of een bestaand voertuig dat al door je straat rijdt.

Wist je dat Seenons ook een partner is van onze venture Caffe Inc.? Caffe Inc. is dé circulaire verwerker van koffiedik en maakt daar prachtige grondstoffen van.

Samen versterken we de circulaire economie

Spaak is altijd op zoek naar partners met een gedeelde missie om samen een nieuwe economie te creëren. In Seenons hebben we zo’n partner gevonden. Door onze oplossingen in te passen binnen het aanbod van Seenons kunnen we stap voor stap schalen. Wij twijfelen er dan ook niet aan dat deze samenwerking een enorme versneller is voor de ontwikkeling van circulaire oplossingen. Op de hoogte blijven van onze gezamenlijke projecten? Volg ons dan ook op LinkedIn.

Heb jij behoefte aan een partij die meedenkt over circulaire oplossingen? Neem dan contact op met Martijn.