CaffeInk en Spaak Circular Solutions bundelen krachten in de oprichting van venture Caffe Inc.

Gister was een bijzondere dag. Na jaren van intensief onderzoek slaan CaffeInk en Spaak Circular Solutions de handen ineen, het begin van de venture Caffe Inc. Dit dynamische partnerschap markeert een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen koffiedikverspilling en de bevordering van circulaire oplossingen.

Met een duidelijke visie en missie streeft Caffe Inc. ernaar om koffiedik te transformeren van een afvalproduct naar een waardevolle grondstof. Door innovatieve technologieën en duurzame processen toe te passen, wil Caffe Inc. koffiedik circulair verwerken tot hoogwaardige producten, zoals koffie-olie en koffiekleurstoffen, om zo de impact op het milieu te verminderen.

Josephine Nijstad is benoemd tot CEO van Caffe Inc. Met haar uitgebreide ervaring in de circulaire economie en haar passie voor duurzaamheid zal zij leiding geven aan de strategische koers van het bedrijf. Evaluna Marquez, expert op het gebied van technologische innovatie, zal de rol van CTO op zich nemen en de technische ontwikkelingen van Caffe Inc. aansturen.

Beide partijen zijn enthousiast over de samenwerking. “De oprichting van Caffe Inc. is een belangrijke stap voorwaarts in onze gezamenlijke inspanningen om duurzame oplossingen te bieden voor de koffie-industrie”, aldus Martijn Savenije, CEO Spaak Circular Solutions. “We zijn vastberaden om met Caffe Inc. een positieve impact te hebben op het milieu en een circulaire economie te bevorderen.” – Evaluna Marquez, CTO Caffe Inc.

In de tweede helft van 2021 zal Caffe Inc. zich richten op het verwerven van financiering voor de bouw van een demofabriek voor de circulaire verwerking van koffiedik. Deze fabriek zal dienen als een belangrijk platform voor het testen en optimaliseren van de innovatieve technologieën van Caffe Inc. en als een springplank voor verdere commerciële implementatie.

Meer informatie over Caffe Inc. en haar missie om koffiedik om te zetten in waardevolle grondstoffen is te vinden op de website: caffeinc.nl. Neem en kijkje en kom meer te weten komen over de visie, de technologieën en de toekomstige plannen van Caffe Inc.

Caffe Inc. en haar oprichters CaffeInk en Spaak Circular Solutions zijn vastbesloten om bij te dragen aan een duurzamere toekomst en kijken uit naar de spannende ontwikkelingen die nog komen gaan.

Meer weten over Spaak ventures?